علمی وآموزشی

علمی وآموزشی

برای استفاده مربیان تلاشگر، معلمان بزرگوار و آحاد مردم در انواع سایت ها و وبلاگ ها
علمی وآموزشی

علمی وآموزشی

برای استفاده مربیان تلاشگر، معلمان بزرگوار و آحاد مردم در انواع سایت ها و وبلاگ ها

خرد جمعی

خرد جمعی بر باهوش‌ترین فرد و یا افراد همان جمع برتری دارد!

در یک روز پاییزی در سال ١٩٠۶ دانشمند انگلیسی «فرانسیس گالتون» خانه‌ی خود را در شهر پلیموت به مقصد یک بازار مکاره در خارج شهر ترک کرد. گالتون ٨۵ ساله آثار کهولت را رفته‌رفته در خود احساس می‌کرد اما هنوز از ذهنی خلاق و کنجکاو برخوردار بود، چیزی که در طول عمرش به وی کمک کرده بود به شهرت دست یابد.

 

دلیل شهرت وی یافته‌های او در موردِ وراثت بود که موافقان و مخالفان سرسختی داشت. در آن روز خاص گالتون می‌خواست در مورد احشام مطالعه کند. مقصد گالتون بازار مکاره‌ی سالیانه‌ای بود در غرب انگلستان، جایی که زارعین احشام خود را از گوسفند و اسب و خوک و غیره برای ارزش‌یابی و قیمت‌گذاری به آنجا می‌آوردند.

حضور دانشمندی مانند گالتون در چنان جمعی غیرعادی می‌نمود. ولی باید توجه داشت که گالتون به دو چیز بسیار علاقه‌مند بود. یکی اندازه‌گیری پارامترهای فیزیکی و ذهنی و دیگری مطالعه در خصوص پرورش نسل. گالتون که در عین حال پسرخاله‌ی داروین نیز بود شدیداً اعتقاد داشت که در یک جامعه تنها تعداد اندکی، مشخصه‌های لازم برای هدایت سالم آن جامعه را در خود دارند و از همین رو مطالعه‌ی مربوط به مسائل وراثت و نیز پرورش نسل، مورد توجه وی بود. او بخش بزرگی از عمر خود را صرف اثبات این نظریه کرده بود که اکثریت افراد یک جامعه فاقد ظرفیت لازم برای اداره‌ی جامعه هستند.

آن روز او در حالی که در میان غرفه‌های نمایشگاه مشغول قدم زدن بود به جایی رسید که در آن مسابقه‌ای ترتیب داده شده بود. یک گاو نر فربه انتخاب شده و در معرض دید عموم قرار گرفته بود. هر کس که تمایل شرکت در مسابقه را داشت باید ۶ پنس می‌پرداخت و ورقه‌ای مهر شده را تحویل می‌گرفت. در آن ورقه باید تخمین خود را از وزن گاو نر می‌نوشت. نزدیک‌ترین تخمین به واقعیت برنده‌ی مسابقه بود و جوائزی به صاحب آن تعلق می‌گرفت.

۸۰۰ نفر در مسابقه شرکت کردند تا شانس خود را بیازمایند. افراد از همه تیپ و طبقه‌ای آمده بودند. از قصاب گرفته که قاعدتاً باید بهترین و نزدیک‌ترین نظر را به واقعیت می‌داد تا کشاورز و مردم عامی بی‌تخصص. گالتون این گروه افراد را در مقاله ای که بعداً در مجله‌ی علمی «طبیعت» منتشر کرد به کسانی تشبیه کرد که در مسابقات اسب‌دوانی، بدون کمترین دانشی در موردِ اسب‌ها و مسابقه و تنها بر اساس شنیده‌هایی از دوستان، روزنامه‌ها و این طرف و آن طرف بر روی اسب‌ها شرط می‌بستند. او هم‌چنین با مقایسه‌ی این وضعیت با دموکراسی نوشت همان قدر که افراد درکی از وزن گاو نر داشتند به همان میزان نیز وقتی در انتخابات شرکت می‌کنند تا سرنوشت سیاسی کشور را رقم بزنند از اوضاع مملکت و مسائل مربوط به آن مطلعند.

اما یک چیز برای گالتون جالب بود، این که میانگینِ نظر افراد چیست. او می‌خواست ثابت کند چگونه تفکر افراد وقتی نظریات‌شان با هم جمع شده و معدل گرفته می‌شود در صورتی که متخصص نباشند از واقعیت به دور است. او آن مسابقه را به یک تحقیق علمی بدل کرد. پس از این که مسابقه به انتها رسید و جوایز پرداخت شد، ورقه‌هائی را که افراد بر روی آن نظرات خود را در خصوص وزن گاو نر منعکس کرده بودند از مسئولین مسابقه به عاریت گرفت تا مطالعات آماری خود را بر روی آنان انجام دهد.

مجموعا ٧٨٧ نظر داده شده بود. گالتون به غیر از تهیه‌ی یک سری منحنی آماری دست به محاسبه‌ی میانگین ِ نظرات زد. او می‌خواست دریابد عقل جمعی مردم پلیموت چگونه قضاوت کرده است. بدون شک تصور او این بود که عدد مزبور فرسنگ‌ها از عدد واقعی فاصله خواهد داشت چرا که از دید وی افراد خنگ و عقب مانده در آن جمع اکثریت قاطع را تشکیل می‌دادند.

میانگینِ نظرات جمعیت این بود که گاو نر ١١٩٧ پوند وزن دارد و وزن واقعی گاو که در روز مسابقه وزن کشی شد ١١٩٨ پوند بود. گالتون اشتباه می‌کرد. تخمینِ جمع بسیار به واقعیت نزدیک بود. گالتون نوشت نتایج نشان می‌دهد که قضاوت‌های جمعی و دموکراتیک از اعتبار بیش‌تری نسبت به آنچه که من انتظار داشتم برخوردارند. این حداقل چیزی بود که گالتون می‌توانست گفته باشد.

                                                          منبع:سایت فکر نو - fekreno.org     

تحلیل کنید :  کارشناس آموزش و مدیر مدرسه به عنوان رهبر آموزشی چگونه می تواند بیشترین بهره را از توان معجزه آسای خرد جمعی ببرد.

شورای مدرسه...............

شورای معلمان................

شورای دانش آموزی..............

و...

نظرات 10 + ارسال نظر
محسن مولاپناه جمعه 22 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 13:45 http://www.mmb1381.blogfa.com

سلام نظر لطفته
از اینکه میبینم یکی از مسئولین بزرگوار آموزش استان منو مورد لطف قرار دهده خیلی به خودم میبالم.
چشم توصیه هاتون رو آویزه گوشم قرار میدم.
در ضمن لطفا نظرت رو در مورد سایت کلاسم هم بهم بگو.
www.molapanah.rzb.ir
باز هم ممنون

مرتضی مجدفر چهارشنبه 4 دی‌ماه سال 1392 ساعت 07:59 http://mortezamajdfar.blogfa.com

سلام. بسیار وزین و عالی بود. ارتباط پایانی را ای کاش به همان صورت ساده رها نمی کردید. چون بسیاری از مدیران مدارس و کارشناسان آموزشی ما را باید تا آخرین مرحله همراهی کرد.

ستاره کویر سه‌شنبه 15 بهمن‌ماه سال 1392 ساعت 09:58 http://hadiseashna.blogsky.com

همواره در نظر داشته باشید که صراط مستقیم، بدون تلاش و پشتکار بی‌وقفه حاصل نخواهد شد. پس بیاموزید،زمان، زمان شدن است. از خود بیرون آمدن. به خدا پیوستن. با او یکی شدن. خالص شدن تنها، برای ذات مقدّس یگانۀ او. رها شدن از هر چه شما را به بند می‌کشد.
بندها را بگسلید. خود را آزاد کنید. برای خود قید و بند نسازید. بلکه همواره با آزادی کامل رو به سوی پروردگار کنید. بدانید: آنچه شما را به بند کشد، مانع کمال محسوب شده و برای شما سدّ راه خواهد بود.
پس بدون وابستگی، در نهایت آزادی رو به سوی پروردگار کنید که این برای شما بهتر است، اگر می‌دانستید.

با سلام
خداوند را شاکریم که در دنیای مجازی به شخصی برخوردیم که خدایی است. از خداوند متعال خواستارم که یار و نگهدارتان باشد .
امیدواریم که در سایه قرآن کریم موفق و پیروز باشید.

امیر محمد فتحی سه‌شنبه 1 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 17:22

yes

امیررضا حسن بور پنج‌شنبه 4 دی‌ماه سال 1393 ساعت 12:55 http://www.hasan.ir

رشته کوه سبلان:

رشته کوه سبلان از دره قره سو در شمال غربی اردبیل شروع و در جهت شرقی – غربی به طول 60کیلومتر و عرض تقریبی 48 کیلومتر تا کوه قوشاداغ در جنوب شهرستان اهر در آذربایجان شرقی امتداد می یابد.از طرف شرق و شمال و جنوب به کلی از کوه های دیگر مجزا و از غرب، رشته قوشاداغ آنرا به کوه قره داغ (سیاه کوه) متصل می کند. ارتفاع آن 4811 متر می باشد . این رشته کوه دارای سه دهانه (مخروط آتشفشانی) است که مخروط اصلی سبلان سلطان و مخروط دیگر هرم داغ یا سبلان کوچک و کسری یا آق داغ نام دارد. این توده قله های متعددی دارد که از نظر ارتفاع و ویژگی های کوهنوردی و راهپیمایی حائز اهمیت اند. رشته کوه سبلان در ناحیه مرکزی که در آن قلل سلطان، هرم و کسری قرار دارند دارای حجم گسترده ای از یخچال های طبیعی دائمی است که عمری به درازای کوهستان دارند که جذابیت خاصی به آن می بخشند.
بلندترین قله توده سبلان که در اثر آتشفشان شکل مخروطی دارد به سلطان معروف و 4844 متر ارتفاع دارد. دهانه قیفی شکل آتشفشان درحال حاضر به صورت دریاچه بسیار زیبا دیده می شود که از پدیده های نادر طبیعی می باشد. دریاچه بیضی شکل بوده و اندازه قطر بزرگ آن با جهت شرقی-غربی حدود 180 متر و قطر کوچک آن 80 متر و وسعت دریاچه بالغ بر 12000 مترمربع است.آب دریاچه از نزولات جوی و ذوب برف و یخچال ها تامین می شود. سطح دریاچه در طول ایام سال اکثراً منجمد و پوشیده از برف و یخ می باشد و در طول سال حدود 3-2 ماه (تیر- مرداد- شهریور) با توجه به شرایط اقلیمی منطقه باز است. آب دریاچه صاف و زلال و درجه حرارت آن در ماه های گرم نیز در حد صفر است. علاوه بر جلبک های سبز آبی جانوری از سخت پوستان در دریاچه زیست می نمایند. با وجود شرایط اقلیمی اگر در مرداد ماه از ارتفاعات مشرف به دریاچه به آب نظاره کنیم دریاچه سبز رنگ به نظر می رسد که حاکی از رشد جلبک سبز-آبی در آن می باشد.
تیغه های صعب العبور و قلل سبلان کوچک (هرم داغ) با ارتفاع 4587 متر و کسری (آق داغ) با ارتفاع 4577 متر دو مخروط آتشفشانی دیگر این توده هستند که همراه با یخچال های دائمی و عظیم برای کوهنوردان حرفه ای جذاب می باشند. صعود زمستانه، طبیعت گردی در درۀ دیدنی شیروان دره سی و سایر دره ها، استفاده از آب های سرد و گرم معدنی شابیل، قوتورسوئی سرد و قوتورسوئی گرم، ترش آب، اسکی و یخچال نوردی، بازدید از یخچال، پرواز با کایت از فعالیت های جنبی در این رشته کوه است همچنین صعود به قلل قزل داغ- قزل بره و بابامقصود با ارتفاع متوسط 3800 متر و با چشم اندازهای زیبا برای افراد مبتدی با نیروی بدنی متوسط، کوهنوردی متناسب و مساعدی را بوجود می آورد.
دره موئیل از دره های عریض و طویل منطقه سبلان بوده که چهار آبادی موئیل، وله زیر- دیزو آقبلاغ در آن قرار داشته و مشکین شهر در جلگه شمال آن قرار دارد . تغییرات ارتفاع در آن حدود 2000متر (3800-1800) و اراضی جنوبی آن ییلاق عشایر بوده و آبگرم های معدنی متعددی در آن وجود دارد. جهت دره جنوبی –شمالی و رودخانه خیاو در این دره جریان دارد (زیستگاه ماهی قزل آلای خال قرمز) این دره یکی از راه های دسترسی به جانپناه کسری است.
دره گلستان که به دره آلوارس مشهور است (قزل گول لر) از دره های شرقی سبلان و یکی از عریض ترین و باصفاترین دره هاست. جهت آن شمال غرب-جنوب شرق است . ارتفاعات سبلان کوچک (هرم داغ) و حاج زال (بزداغ) به ترتیب در شمال و جنوب ابتدای دره قرارداشته و بوسیلۀ گردنه تندرلو به هم پیوند می خورند. دریاچه های یخچال متعددی در این دره قرار داشته و دو دریاچه (گل) از وسعت قابل ملاحظه ای برخوردار بوده و به سبب این آبگیرها دره به قزل گول لر معروف است. این دره به روستای آلوارس در سرعین متصل می گردد. در دره قزل گول لر یک آبگرم معدنی و چشمه گورگور قرار دارد. این دره یکی از زیستگاه های مهم کبک- کل و بز و قوچ و خرس و میش و گراز است.
قابلیت اکوتوریستی چشمه های آب معدنی گرم و سرد، قابلیت اکوتوریستی ییلاق دامنه های اطراف، قابلیت زیستگاهی دره موئیل و شیروان دره سی، قابلیت صخره نوردی در کناره دره های فوق، قابلیت اسکی و ورزش های زمستانی در پیست اسکی آلوارس و قابلیت انجام ورزش های مهارتی زمستانی یا اسکی حتی بر روی دامنه های طبیعی خارج از محدوده پیست احداثی، قابلیت اکوتوریستی براساس رویش انواع گل ها و گیاهان معطر طبیعی (پونه، بولاغ اوتی و شقایق و ...) و دارویی، قابلیت پیاده روی مسافران آبدرمانی سرعین و سایر چشمه های آب معدنی، قابلیت کوهنوردی ورزشی و حرفه ای و صعود به قله، قابلیت پرواز با کایت برفراز دشت های اطراف، قابلیت طبیعت درمانی از طریق احداث واحدهای مسکونی برای سالمندان، قابلیت آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان زمین شناسی ، یخچال شناسی، دریاچه های آتش فشانی، آب شناسی، ژئومورفولوژی، زلزله شناسی، فسیل شناسی و ...، قابلیت تفرجگاهی در فصول بهار و تابستان و قابلیت استفاده برای تورهای اسب سواری از وی‍‍ژگی های بارز این منطقه است .
ییلاق کوهستان سبلان که از منحنی میزان 2500 متر به بالا تا حد رویش گیاهان گسترش دارند وسیع ترین و مهمترین نواحی ییلاقی استان هستند. علاوه بر مرتع ،وجود چشمه های گوارا و دره های سرسبز و پرآب نظیر گلستان (آلوارس) ، موئیل (مشکین شهر) ، شیروان دره (لاهرود) ، قوتور سوئی(انار) و ... نقاط دلپذیری در اواخر بهار و اوایل تابستان ایجاد می نماید.
برجلو (بوشلی) روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نیر در فاصله 7 کیلومتری جنوب غربی شهر نیر قرار دارد. رودخانه بالخلی که از گردنه بالخلی در حد فاصل رشته سبلان و بزقوش سرچشمه می گیرد از غرب به شرق دراین منطقه جریان دارد. رودخانه آغلاغان و بخشی از رودخانه بالخلی که در این محدوده قرار دارد از زیستگاه های مهم ماهی قزل آلای خال قرمز است. اراضی منطقه اکثراً مزروعی و در ارتفاعات مرتعی است. بالاترین نقطه ارتفاعی آن 1943 متر مربوط به گردنه بالخلی و پایین ترین ارتفاع 1580 متر به بستررودخانه مذکور تعلق دارد. جاده بین شهری اردبیل-تبریز از وسط منطقه می گذرد.
یکی از مهمترین علل پیدایش دامداری هجرتی در استان وجود مراتع سبلان است که به عشایر کوچ نشین استان این امکان را می دهد تادام های های خود را در فصل گرما به چراگاه های این منطقه انتقال و در مراتع آن تعلیف کنند.
سبلان از شهر اردبیل مثل عقابی به نظر می رسد که بالهای خود را باز کرده زیرا قلل هرم و بابا مقصود و حاج زال (بزداغ) در جنوب قله اصلی و ارتفاعات یارپاخ- قزل داغ و یدهولی در شمال آن مثل دوبال در طرفین قرار گرفته و قله اصلی مانند سرعقاب در وسط آنها قرار دارد.

امیررضا حسن بور پنج‌شنبه 4 دی‌ماه سال 1393 ساعت 12:57 http://www.hasan.ir

رشته کوه سبلان:

رشته کوه سبلان از دره قره سو در شمال غربی اردبیل شروع و در جهت شرقی – غربی به طول 60کیلومتر و عرض تقریبی 48 کیلومتر تا کوه قوشاداغ در جنوب شهرستان اهر در آذربایجان شرقی امتداد می یابد.از طرف شرق و شمال و جنوب به کلی از کوه های دیگر مجزا و از غرب، رشته قوشاداغ آنرا به کوه قره داغ (سیاه کوه) متصل می کند. ارتفاع آن 4811 متر می باشد . این رشته کوه دارای سه دهانه (مخروط آتشفشانی) است که مخروط اصلی سبلان سلطان و مخروط دیگر هرم داغ یا سبلان کوچک و کسری یا آق داغ نام دارد. این توده قله های متعددی دارد که از نظر ارتفاع و ویژگی های کوهنوردی و راهپیمایی حائز اهمیت اند. رشته کوه سبلان در ناحیه مرکزی که در آن قلل سلطان، هرم و کسری قرار دارند دارای حجم گسترده ای از یخچال های طبیعی دائمی است که عمری به درازای کوهستان دارند که جذابیت خاصی به آن می بخشند.
بلندترین قله توده سبلان که در اثر آتشفشان شکل مخروطی دارد به سلطان معروف و 4844 متر ارتفاع دارد. دهانه قیفی شکل آتشفشان درحال حاضر به صورت دریاچه بسیار زیبا دیده می شود که از پدیده های نادر طبیعی می باشد. دریاچه بیضی شکل بوده و اندازه قطر بزرگ آن با جهت شرقی-غربی حدود 180 متر و قطر کوچک آن 80 متر و وسعت دریاچه بالغ بر 12000 مترمربع است.آب دریاچه از نزولات جوی و ذوب برف و یخچال ها تامین می شود. سطح دریاچه در طول ایام سال اکثراً منجمد و پوشیده از برف و یخ می باشد و در طول سال حدود 3-2 ماه (تیر- مرداد- شهریور) با توجه به شرایط اقلیمی منطقه باز است. آب دریاچه صاف و زلال و درجه حرارت آن در ماه های گرم نیز در حد صفر است. علاوه بر جلبک های سبز آبی جانوری از سخت پوستان در دریاچه زیست می نمایند. با وجود شرایط اقلیمی اگر در مرداد ماه از ارتفاعات مشرف به دریاچه به آب نظاره کنیم دریاچه سبز رنگ به نظر می رسد که حاکی از رشد جلبک سبز-آبی در آن می باشد.
تیغه های صعب العبور و قلل سبلان کوچک (هرم داغ) با ارتفاع 4587 متر و کسری (آق داغ) با ارتفاع 4577 متر دو مخروط آتشفشانی دیگر این توده هستند که همراه با یخچال های دائمی و عظیم برای کوهنوردان حرفه ای جذاب می باشند. صعود زمستانه، طبیعت گردی در درۀ دیدنی شیروان دره سی و سایر دره ها، استفاده از آب های سرد و گرم معدنی شابیل، قوتورسوئی سرد و قوتورسوئی گرم، ترش آب، اسکی و یخچال نوردی، بازدید از یخچال، پرواز با کایت از فعالیت های جنبی در این رشته کوه است همچنین صعود به قلل قزل داغ- قزل بره و بابامقصود با ارتفاع متوسط 3800 متر و با چشم اندازهای زیبا برای افراد مبتدی با نیروی بدنی متوسط، کوهنوردی متناسب و مساعدی را بوجود می آورد.
دره موئیل از دره های عریض و طویل منطقه سبلان بوده که چهار آبادی موئیل، وله زیر- دیزو آقبلاغ در آن قرار داشته و مشکین شهر در جلگه شمال آن قرار دارد . تغییرات ارتفاع در آن حدود 2000متر (3800-1800) و اراضی جنوبی آن ییلاق عشایر بوده و آبگرم های معدنی متعددی در آن وجود دارد. جهت دره جنوبی –شمالی و رودخانه خیاو در این دره جریان دارد (زیستگاه ماهی قزل آلای خال قرمز) این دره یکی از راه های دسترسی به جانپناه کسری است.
دره گلستان که به دره آلوارس مشهور است (قزل گول لر) از دره های شرقی سبلان و یکی از عریض ترین و باصفاترین دره هاست. جهت آن شمال غرب-جنوب شرق است . ارتفاعات سبلان کوچک (هرم داغ) و حاج زال (بزداغ) به ترتیب در شمال و جنوب ابتدای دره قرارداشته و بوسیلۀ گردنه تندرلو به هم پیوند می خورند. دریاچه های یخچال متعددی در این دره قرار داشته و دو دریاچه (گل) از وسعت قابل ملاحظه ای برخوردار بوده و به سبب این آبگیرها دره به قزل گول لر معروف است. این دره به روستای آلوارس در سرعین متصل می گردد. در دره قزل گول لر یک آبگرم معدنی و چشمه گورگور قرار دارد. این دره یکی از زیستگاه های مهم کبک- کل و بز و قوچ و خرس و میش و گراز است.
قابلیت اکوتوریستی چشمه های آب معدنی گرم و سرد، قابلیت اکوتوریستی ییلاق دامنه های اطراف، قابلیت زیستگاهی دره موئیل و شیروان دره سی، قابلیت صخره نوردی در کناره دره های فوق، قابلیت اسکی و ورزش های زمستانی در پیست اسکی آلوارس و قابلیت انجام ورزش های مهارتی زمستانی یا اسکی حتی بر روی دامنه های طبیعی خارج از محدوده پیست احداثی، قابلیت اکوتوریستی براساس رویش انواع گل ها و گیاهان معطر طبیعی (پونه، بولاغ اوتی و شقایق و ...) و دارویی، قابلیت پیاده روی مسافران آبدرمانی سرعین و سایر چشمه های آب معدنی، قابلیت کوهنوردی ورزشی و حرفه ای و صعود به قله، قابلیت پرواز با کایت برفراز دشت های اطراف، قابلیت طبیعت درمانی از طریق احداث واحدهای مسکونی برای سالمندان، قابلیت آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان زمین شناسی ، یخچال شناسی، دریاچه های آتش فشانی، آب شناسی، ژئومورفولوژی، زلزله شناسی، فسیل شناسی و ...، قابلیت تفرجگاهی در فصول بهار و تابستان و قابلیت استفاده برای تورهای اسب سواری از وی‍‍ژگی های بارز این منطقه است .
ییلاق کوهستان سبلان که از منحنی میزان 2500 متر به بالا تا حد رویش گیاهان گسترش دارند وسیع ترین و مهمترین نواحی ییلاقی استان هستند. علاوه بر مرتع ،وجود چشمه های گوارا و دره های سرسبز و پرآب نظیر گلستان (آلوارس) ، موئیل (مشکین شهر) ، شیروان دره (لاهرود) ، قوتور سوئی(انار) و ... نقاط دلپذیری در اواخر بهار و اوایل تابستان ایجاد می نماید.
برجلو (بوشلی) روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نیر در فاصله 7 کیلومتری جنوب غربی شهر نیر قرار دارد. رودخانه بالخلی که از گردنه بالخلی در حد فاصل رشته سبلان و بزقوش سرچشمه می گیرد از غرب به شرق دراین منطقه جریان دارد. رودخانه آغلاغان و بخشی از رودخانه بالخلی که در این محدوده قرار دارد از زیستگاه های مهم ماهی قزل آلای خال قرمز است. اراضی منطقه اکثراً مزروعی و در ارتفاعات مرتعی است. بالاترین نقطه ارتفاعی آن 1943 متر مربوط به گردنه بالخلی و پایین ترین ارتفاع 1580 متر به بستررودخانه مذکور تعلق دارد. جاده بین شهری اردبیل-تبریز از وسط منطقه می گذرد.
یکی از مهمترین علل پیدایش دامداری هجرتی در استان وجود مراتع سبلان است که به عشایر کوچ نشین استان این امکان را می دهد تادام های های خود را در فصل گرما به چراگاه های این منطقه انتقال و در مراتع آن تعلیف کنند.
سبلان از شهر اردبیل مثل عقابی به نظر می رسد که بالهای خود را باز کرده زیرا قلل هرم و بابا مقصود و حاج زال (بزداغ) در جنوب قله اصلی و ارتفاعات یارپاخ- قزل داغ و یدهولی در شمال آن مثل دوبال در طرفین قرار گرفته و قله اصلی مانند سرعقاب در وسط آنها قرار دارد.

امیررضا پنج‌شنبه 11 دی‌ماه سال 1393 ساعت 22:48 http://www.molapanahrzb.ir

خوبه

اکبرنسب یکشنبه 21 دی‌ماه سال 1393 ساعت 20:42 http://fridoon-akbarnasab.blogfa.com

سلام:مطلب خیلی مهمی بود.برای همین هست که "وشاورهم فی الامر"درقرآن مطرح است.ای بسا دانش آموزاول ابتداثی شاید مطلبی بگوید ویا...راهگشای مشکلی باشد .پس استفاده کردن ازنظردیگران یک امرمهم وجدی ولاینفک زندگی است.

بی تو چه یکشنبه 24 اسفند‌ماه سال 1393 ساعت 18:43 http://nhy

سلام

امیر پنج‌شنبه 3 دی‌ماه سال 1394 ساعت 11:21

yes

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد